18 Mayıs 2016 Çarşamba

HAFTANIN KİTABI ''DİSEKSİYON''

   Kesinlikle bu yılın en iyi kitabı. Ben kitabı okurken, kitap değil de, sanki bir senaryo okuyorum gibi hissettim. En ince ayrıntısına kadar özenle yazılmış bu kitap 3,5 günde bitti ama bittiğinde ben de bittim. Böyle bir son olamaz, olmamalı dedim, kendi kendime. Sevgili yazarın böyle bir kitabı yazabilmesi ise bambaşka bir yetenek. 

  Mayda,  ünlü bir doçent doktor ve ayrıca sosyete camiasında yer alan zengin bir kadın. Kocası Barlas ile mutlu bir evlilikleri, bir de kızları var. Barlas, aileden kalma şirketin başında bulunuyor. Kendisini babasına ispatlamak için, çalışmalar yapıyor ve projelerle ilgileniyor. Babası ise; Adana' nın önemli isimlerinden birisi.

  Mayda, ameliyat ettiği hastasının yoğum bakımda ölmesi sebebi ile hakkında soruşturma açılması ile karşı karşıya kalmıştır. Rektör ve profesör, Mayda' ya her daim destek olduklarını, kendisinin hastane için vazgeçilemez bir isim olduğunu her seferinde vurgulamaktadırlar. Mayda' nın bu duruma fazlasıyla canı sıkılır. İzin alarak bir süreliğine hastaneden ayrılır.

  Erdem, Mayda' nın ilk aşkı. Mayda' nın Barlas ile evlenmesine rağmen, kendisi başkasıyla evlenmemiş, Mayda ile ilişkilerini arkadaşlık seviyesinde tutmaya karar vermişlerdi. Fakat kafasında her daim çözemediği soruları vardı. Mayda, Erdem tarafından aldatılığını gördüğünde  ani bir karar vererek Barlas ile evlenmişti. Fakat Erdem, Mayda' yı hiç bir zaman aldatmamış olmasına rağmen, kendisini temize çıkaramamıştı.

 Hastanenin haberleri ile ilgilenen gazeteci Egemen. Mayda ile konuşarak haberini yapmayacağını söylemesine rağmen, ertesi gün gazeteler Mayda' dan bahsediyorlardı. Mayda ise  Egemen' in ne yaptığına anlam verememişti. Belki daha sonra anlayabilirdi.

   ''Yaşadığınızı sandığınız hayat bir başkasının kurgusuysa..!'' 

  Mayda' nın, Barlas' ın ve hatta Erdem' in hayatı bile kendilerine ait değildi. Kendilerini ait oldukları yerde sandıkları halde, aslında oraya ait değillerdi. Hayatları kurgulanmıştı.

Peki bu kurguyu yapan kimdi? 

Bu kitabı sinemada izlemeyi gerçekten çok isterim. Sesimizi duyurabilirsek ne mutlu bize..

  

DİSEKSİYON
MEHMET RIZA
KOYU KİTAP YAYINLARI
 517 SAYFA

Keyifle okuyun & sevgiyle kalın

   

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder