11 Nisan 2016 Pazartesi

HAFTANIN KİTABI ''YAPAY DÜŞ''

    ''Kendi hatıralarınıza bile güvenemiyorsanız, kime güvenebilirsiniz?

Kitabın kapağında yazan bu yazıyı okurken, ''nasıl yani?'' diye düşünmeden edemedim. Babasının ölümünden sonra boşluğa düşen Ella, Yapay Düşler Merkezi' ni kuran annesi ile birlikte yaşamaktadırlar.  Babasının mezarında karşılaştığı çocuk (Jack), onu uyarmaya çalışmasından sonra başlıyor her şey. Jack, Ella' yı tanıyordur, fakat Ella onu hatırlamıyordur.

   Ülkede yaşanan problemler, annesinin ilerleyen hastalığı, Ella için zor günlerinin başlangıcındadır. Başkan ondan teröristleri yakalaması için, başkasının rüyasına girmesini istemektedir. Çünkü Ella, annesinin bulduğu bu teknoloji ile vücuduna nanobot yükleyerek, başkalarının düşlerine girebilmektedir. Bu durum ne kadar kolay görünürse görünsün, düşe girdiği zaman çıkamama ihtimali ve düşün içinde kaybolma olasılığı vardır. 
  
   Başkanın istediği üzerine bu durumu kabul eder ve temsilcinin düşüne girer. Düşün içinde kaybolan Ella' nın kafası karışık ve düşte kaybolur. Babasının ona seslendiğini duyar, halüsilasyonlar görmeye başlar. Düşten çıktığında ise, neyin gerçek neyin rüya olduğunu anlayamaz. 

  Bu özel yeteneğinin başına bela olacağını fark etmemiştir. Jack, tekrar karşısına çıkarak ona yardım etmeye çalışır. Ama hiç bir şey sandıkları ya da düşlerdeki gibi değildir.

  Kitabı okurken kendinizi kaptırıyorsunuz, nanobotlar, insan kılığında robot androidler, düşler, inanılmaz teknolojiler sizi sizden alıyor.  Sibernetik bedenle güçlenmiş kopya olan say-klonlar. Belki de bizim ülkemizde olmadığı için daha fazla heyecan katıyordur.. Bilim kurgu severler buraya gelsin. Bu kitabı mutlaka okumalısınız..

  ''GELECEKTEKİ DÜNYA' YA HUZUR HAKİMDİR.

Ella Stephard, hayatını özel yeteneğini kullanmaya adamıştır. Annesi tarafından geliştirilen bir teknoloji sayesinde insanların rüyalarına ve hatıralarına girip bu sayede başkalarına, mutlu anlarını tekrar yaşamaları için yardım eder.

ANCAK HER ŞEY GÖRÜNDÜĞÜ GİBİ DEĞİLDİR.

Ella, görülmesi imkansız şeyler görmeye başlar. Ölmüş babasının hayalini, güvenemeyeceği kişiler hakkında uyarıları.. Hükümet Ella' yı isyancı bir grubu izlemesi ve yeteneğini kullanarak isyancıların hatıralarını deneyimleyip değiştirmesi için görevlendirir. İsyancıların lideri, Ella' ya eskiden birbirlerine aşık olduklarını söyler. Ancak, Ella bu adamı daha önce hiç görmemiştir. Bu da sadece tek bir anlama gelebilir..

BİRİLERİ, ELLA' NIN HATIRALARINI DEĞİŞTİRMİŞTİR.

Ella' nın yeteneği, yozlaşmış bir hükümeti devirecek ya da büyümeye başlayan bir isyancı grubu bastıracak düzeydedir. Varlığından haberdar bile olmadığı bir savaşı durdurmaksa sadece onun elindedir. Ancak, biri Ella' nın zihnine girdiyse artık kendi hatıralarına, düşüncelerine ya da hislerine güvenemeyecektir.

                             PEKİ KİME GÜVENEBİLİR?'' 




                                                                          YAPAY DÜŞ
                                                                       BETH REVIS
                                                                  OLIMPOS YAYINLARI
                                                                            480 SAYFA
Keyifle okuyun & sevgiyle kalın

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder