1 Şubat 2016 Pazartesi

HAFTANIN KİTABI ''BİR PARÇA MASAL''

    Çok zengin, ünlü ve yakışıklı bir avukat. Üstelik siyaseti seviyor ve kendi geleceğini sağlam tutmaya çalışıyor, zekası ile. Sevmeyi bilmeyen bir kalbi var. Mantığı ile yapıyor her şeyi. Adım adım belirliyor planlarını. Siyasete atılmak için genç olsa da, zekası ve yaptıkları ile büyülüyor herkesi. İnsanları kendisine hayran bırakıyor. Tutkularının peşinden gidiyor, Aras Karahanlı.

  Çocuk esirgeme kurumunda büyüyen narin bir çiçek o. Öfkesini, nefretini içinde yaşasa da hep bir umudu var içinde. Tanımadığı anne-babasının ya da ailesinden birisinin bir gün karşısına çıkacağına inanıyor. İçindeki duyguları tuvaline yansıtıyor. Renkler onun her şeyi. Öfkesi, özlemi, sevgisi, umudu. Hem okuyor, hem çalışıyor, her kuruşunun ise hesabını yapmak zorunda. Rüya.

  Aras ve Rüya' nın yolları, Aras' ın kardeşi sayesinde kesişiyor. Her ne kadar Aras' ın soğuk olduğunu düşünsene, onun bakışları aklında yer ediniyor. Biri kimsesiz, diğeri ise kalpsiz. Tıpkı tatlı bir meltem ve yıkıcı bir fırtına gibi.

  Aras ise hayatını, siyaseti için her şeyi planlıyor. Yapacağı evlilik sadece siyaset için. Onun kadınları sevmek gibi duygusu olamaz. Çünkü kalbi karanlık, aslında kalbi yaralı.  Evleneceği kadın ise, çok önemli bir etken. Öyle bir kadın seçmeli ki; ailesi, duruşu ve her şeyiyle her zaman yanında bulunmalı ve onun gizli silahı olmalı. Rüya ile bu yüzden evlenmeye karar veriyor. Kendisi ona bir parça masal verecek, o da Aras' a istediğini, halkın sempatisini.

 Kitabı okurken, Aras gözümde yerli bir Grey idi. Geçmişinde yaşadıklarının etkisinde kaldığı için, duygularını belli edemiyordu. Kabuk bağlayan yarasını unutmaya çalışıyordu ama her daim karşısına çıkıyordu. Rüya ise, onu karşılıksız seviyordu. Bir gün kendisinin de sevileceğine inanarak.

  2 adam arasında kalan bir kadın Rüya. Geçmiş karşısına çıkıyor, bilinmeyen duygularla cesursa savaşabiliyor ve asla umudunu kaybetmiyor. Buz gibi bir kalpte üşüse de, sevdiği adamdan vazgeçmiyor.

  Peki gerçekleri öğrendiğinde neler olacak?

  Wattpad yazarı Zeynep Saraç' ın yazmış olduğu bu kitap çok güzel bir aşk öyküsü. Bir külkedisi masalı. Ya da, prensese zehirli elmayı veren bir prensin öyküsü. Okurken kendinizden geçiyorsunuz, hiç bitmesin istiyorsunuz. Öyle güzel öyle akıcı yazılmış ki!  Aras Karahanlı' dan hem nefret edebilir hem de ona aşık olabilirsiniz. Aslında bu kitap bir sinema filmine uyarlansa, ne kadar güzel olurdu?


 
 

ZEYNEP SARAÇ
BİR PARÇA MASAL
DOĞAN NOVUS
391 SAYFA



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder