1 Aralık 2015 Salı

HAFTANIN KİTABI ''YANSIMA''

    Yeni bir aya yeni bir kitapla merhaba demek istiyorum. Sevgili Deniz Erbulak' ın yazmış olduğu Yansıma kitabında, resmen kayboldum. Çoğu zaman kendimi ''Walking Dead'' sahneleri izliyormuş gibi hissettim, yaşadım, kitabın içindeymişim gibiydim. İlk defa fantastik bir kitap okuduğumu söylemeden geçemeyeceğim.

   İlk kitabı tutan, ve okuyucuların ilgisini kazanan yazar Harun Mahir, ikinci kitabını yazmak için çalışmalara başlamıştır. Fakat yazdığı hiçbir şeyi, kitabındaki karakterle bağdaştıramaz. Sürekli yazıp, silmektedir. Uykusuz günler, kafasının karışıklığı, yayınevi tarafından yapılan baskı onu daha fazla bunalıma sokmaktadır. Kitabının ise basit denklemlerle merak uyandırabilmiş olması, okurları daha fazla çekmekteydi.

   Hande Nüvit, ünlü bir iş adamının kızı idi. Nüvit Soyadı ona bir sürü kapılar açabilecekken, kendisi bir yayınevinde, editör olarak çalışmaktaydı. Harun Mahir' in ikinci kitabının editörlüğü yayınevi müdürü Demet hanım tarafından, kendisine verilmişti. Bir dönem klinikte tedavi gören Nüvit, sürekli halüsinasyonlar görmekte ve psikiyatr tarafından verilen ilaçları kullanmaktaydı. Ailesinden ayrı, tek başına yaşıyor ve kendi halinde bir hayat yaşamaya çalışıyordu. Hayalleri olan ve hayalleri gerçek sanan birisi olarak yaşamak ise kolay değildi.

   Nadven, Yansıma kitabının ana karakteri, Lande de bir sabah uyanır, o da herkes gibi bir şey hatırlamaz. Çerçevedeki fotoğrafta ailesi olduğunu düşündüğü insanları tanıdığını zanneder. Resimdeki kız ise, kız kardeşidir ve Nadven' in onu bulması gerekmektedir. İçeriden kilitlenen kapının ardından çıkarak, kendini Lande sokaklarında bulur. Eğri cadde, eflatun renkli ağaçlar.. Birbirlerini tanımayan, neler yaşadıklarını hatırlamayan, uyutulan insanların içindeydi.

   Hande Nüvit ve Harun Mahir, kitap hakkında konuşmak ve birbirlerini tanımak için akşam yemeğine çıkarlar. Hande, yazara ilk kitabını okumadığını, büyük bir cesaretle söyler. Okumadığı kitap için, devamı hakkında yapacağı bir yorumu yoktur. Adam bu gece kitabı okuyarak, yarın yanına gelmesini söyler. Ve her şey o gece, Hande' nin kitabı okumasıyla başlar. Aslında kitabı okumayacak, kendi içinde her sahneyi yaşayacaktır. Yoksa halüsinasyon mu görecektir?

   Bir insan sizi kaderinizi değiştirebilir miydi? Kendisi yazarak, sizin hayatınızı yazılanlarla etkileyebilir miydi? Bir yazar roman kahramanının kaderini nasıl değiştirebilir?

   Bütün hepsi bu kitapta. Ve bende ikinci kitabı merakla bekleyenler arasındayım. Aynı kitapta yazıldığı gibi.

Keyifli okumalar diliyorum..




Yazar: DENİZ ERBULAK
Yayınevi: DEX
Sayfa: 425
 
Ya kendi hasta aklının oyunuydu bu,
ya başkasının hasta aklının.
 
Ya şimdi doğru hamleyi yapacaklardı,
ya da düşeceklerdi oyundan.
(Tanıtım bülteninden)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder