3 Nisan 2015 Cuma

HAFTANIN KİTABI 2 "KİŞİSEL GERİLİM"

   Hangimiz, yaşam koçluğu deneyimi yaşamadık ki ya da spirituel yaşama merak duymadık?
   Meditasyon yaparak enerjimizi arttırmak, ruhumuzu beslemek istedik.
    Nefes egzersizleri yaptık, yetmedi sağlık kampları katıldık.
   Evrene mesaj gönderdik. Yetmedi meleklerimizden yardım istedik. İyi düşün iyi olsun felsefesine sığındık.
    Bir gün, negatif enerji yüklenmiş bedenime, her şeye negatif bakıyorum. Bir şey söylediklerin de resmen tıslıyorum. Mutsuz, huysuz ve gergin bir birey olarak dolanıyorum etrafta. Kız arkadaşım dayanamadı artık bana. "Senin acilen meditasyona ihtiyacın var" dedi. O nasıl bir şey demem gerek kalmadan, arkadaşım Aval Aval bakışlarımdan anlamış olmalı ki; "ruhunu dinlendirmeliyiz. Negatif enerjiden kurtulmalısın. Karnını doyurduğun gibi, ruhunu da beslemeyi öğrenmelisin" dedi.  Kişisel gelişim kitaplarına her zaman bir ilgim vardır. Lakin bu ara onlarda bir işe yaramayacak kadar dipteydim. Neyse ilk iş olarak karanlık bir odada mum yakıp, karşısına bağdaş kurup oturdum. Başladım mum ışığını izlemeye. Hiç bir şey düşünmemem gerekiyordu ama benim aklımda tilkiler, kuyrukları birbirine değmeden dolaşıyorlardı. Yarım saat kadar oturdum, odaklanmaya çalıştım ama sonunda pes ettim. Meditasyon yeteneği yoktu bende. Arkadaşıma bunu anlattığım zaman, benimle bayağı dalga geçmişti. Zaten bende bir daha burnunu sokmadım :)

   "Kişisel Gerilim" kitabında Dila' nın her bayanın hayatında olduğu gibi yaşadığı kişisel gelişim anıları var. Hayatının aşkıyla karşılaşmak için arkadaşlarının önerilerine, şiddetle karşı çıkmasına rağmen, kulak veren Dila' nın başına gelenler.  Aslında hayatının aşkı burnunun dibinde olup da göremeyen, duygularını okuyamayan Dila ile hepiniz çok gülecek ve bu eğlenceli kitabı elinizden düşüremeyeceksiniz.

    Evet meditasyon hepimizin yapması gereken ruhsal bir terapi. Lakin kendi içimizden geldiği zaman, kendimizi buna hazır hissettiğimizde adım atmalıyız. Yoksa çevremizdekiler yapıyor, vay efendim ben neden yapamıyorumlarla olmuyor bu! Siz hazır olduğunuzda o sizi bulacaktır. Ve asla kendiniz olmaktan vazgeçmeyin.

Sevgiyle kalın.




 

2 yorum:

  1. okumak istediğim listeme ekledim teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  2. Bu kitabı da merak ediyordum. Filmini çevirirler yakında.

    YanıtlaSil